Tags: Azure SQL

Flytt hjem: Azureressurser i Norway East

For noen måneder siden var det ikke fritt frem for å opprette SQL-databaser i Azure-regionen Norway East. For min private blogg endte jeg derfor opp med AppService i Norge og database i Sveits. Nå tenkte jeg det var på tide å samle bloggen i én region, men hvordan gjør man egentlig det?

I Azureportalen ligger det et verktøy med navn Azure Resource Mover, som kan brukes til å flytte Azure-ressurser på tvers av regioner. Men det var ikke helt rett frem å flytte databaser - så jeg valgte en enklere løsning.

Jeg endte opp med å kopiere databasen fra Sveits, til en ny SQL Server i Norge. Deretter kunne jeg verifisere at alt fungerte fint i Norge, før jeg slettet databasen i Sveits.

Graphical user interface for copying an Azure SQL database

Alt dette kan man gjøre valget «Copy» på databasen i Azure-portalen. Her kan du angi navn på kopien, og velge hvilken databaseserver du vil plassere kopien på - jeg valgte en ny server som jeg opprettet i Norway East.

Deretter var det bare å hente en kopp kaffe mens databasen ble kopiert, endre connectionstring og verifisere at alt fungerte like bra i Norge.